Je (kind) aanmelden bij MINDCARE

Wilt uw (kind) aanmelden bij MINDCARE, dan kan u dat doen via het intakeformulier.
Wilt u eerst overleggen of MINDCARE het juiste adres is voor jullie vragen dan kan je ook eerst een telefonisch kennismakingsgesprek plannen via 0645182448.

Voordat MINDCARE kan starten met de behandeling zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden.

 

Verwijzing

MINDCARE werkt op basis van een indicatie die wordt afgegeven door de gemeente. Om deze te krijgen is een verwijzing naar ons nodig.
U kan deze aanvragen bij de gemeente (CJG of sociaal team), huisarts, medisch specialist, kinder- of jeugdarts.
Bij voorkeur gebruiken zij daarvoor ons digitale verwijsformulier.
Wanneer wij een indicatie voor zorg krijgen wordt de behandeling van u als opvoeder en/of de behandeling van uw kind voor 100% vergoed.
Zodra wij deze binnen hebben zullen wij een intakegesprek plannen.

Behandelovereenkomst en toestemmingsformulier

Naast de verwijsbrief hebben we toestemming nodig van u als ouder(s) / verzorger(s) voor het inzetten van de behandeling.
Het is praktisch dit alvast direct in te vullen omdat het ons helpt bij de goede voorbereiding en het snel inzetten van de behandeling. Wij kunnen niet starten met behandelen voordat deze formulieren door beide gezagdragende ouder(s) getekend zijn.
Wanneer u vragen hebt en/of wilt overleggen over de inhoud voordat u tekent is dat uiteraard mogelijk. De behandelovereenkomst wordt tijdens de intake altijd met u doorgenomen.

Wilt u deze formulieren goed doornemen en bij akkoord (alvast) invullen en ondertekenen:

Behandelovereenkomst

Informatieoverdracht derden

Voor jonge kinderen hebben we een kennismakingskleurplaat, die je hier kunt downloaden. Je mag deze invullen, kleuren en versieren als je dat wil! Je mag hem vooraf opsturen, meenemen naar de intake kan natuurlijk ook.

 

Intake

Zodra we de verwijzing binnen hebben plannen we een intake. De intake is naast het in kaart brengen van de hulpvragen ook bedoeld om te beoordelen welk hulpaanbod het meest geschikt is. Als je (kind) al een voorkeur hebt/heeft, nemen we deze uiteraard serieus. Daarnaast geven we richting aan welke behandeling wij verwachten die het meest bijdraagt aan het bereiken van de werkdoelen.

Wachttijd tot behandeling

We kunnen pas starten met de behandeling als de indicatie binnen is (wachttijd gemiddeld 1 maand) en er plek is bij de betreffende therapeut. Hoe lang de wachttijd is hangt af van welke behandelaar er wordt ingezet. We proberen natuurlijk zo snel mogelijk te starten. Je krijgt vanzelf bericht van ons. Tussentijdse vragen kunnen natuurlijk altijd.

 

Nu aanmelden via formulier